In het theater

In de loop der jaren werkte ik regelmatig samen met theatergezelschappen die voor hun producties behoefte hadden aan sfeeromlijsting met geluid (sounddesign) of aan opgenomen en/of gemonteerde verhalen. Heel soms sta ik zelf ook op het podium. De intimiteit van het theater blijft mij trekken, alsof het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Bovendien valt de appel niet ver van de boom, met een moeder als schrijfster en dramaturge.

IMG-20170902-WA0004

2020
Het jaar begint met een reis naar Los Angeles voor de voorstelling ‘Reflections’ gemaakt in het kader van Project Cohost, een samenwerking tussen Cornerstone Theater Company (Los Angeles), de Van der Hoeven Kliniek (Utrecht) en Stut Theater (Utrecht). Voor dit project interview ik bewoners van een TBS-kliniek, voormalige gangleden én vrouwen met een multiculturele achtergrond. De opnames zouden normaal gesproken samenkomen in de voorstelling, maar door corona gaat er een streep door de gezamenlijke voorstelling. In plaats daarvan wordt er een aparte voorstelling gemaakt met de vrouwen én met de TBS’ers in combinatie met medewerkers en buurtgenoten. Voor de vrouwenvoorstelling – ‘Rebelse meisjes’ genaamd – verzorg ik het sounddesign.
Meer informatie over de voorstelling ‘Rebelse Meisjes’
Meer informatie over ‘Project Cohost’

2018
Vocal Group Twelve vroeg mij om op basis van interviews met een aantal leden van de zanggroep kleine audioverhaaltjes te maken die tussen de muziekstukken werden afgespeeld in hun voorstelling ‘Supermens’.
Audiomontage voor de voorstelling ‘Supermens’ van vocal group Twelve.

2015
Voor Cultuurcentrum Nova maakte ik een aantal voorstellingen met live verhalen en opgenomen audioverhalen. Een experimenteel project dat spannende performances opleverde, maar waar helaas geen (audio)materiaal van bewaard is gebleven.

In 2015 was ik razende reporter tijdens Pauluskleintje, een jaarlijks festival op het Oostendse Paulusplein. Dit zijn twee impressies van die dagen, ten gehore gebracht op het hoofdplein van het festival tussen de muzikale acts door.
Een sfeerverslag van de vrijdagmiddag
Een sfeerverslag van de zaterdagochtend

Ik maakte een miniserie educatieve podcasts om scholieren voor te bereiden op de voorstelling ‘Een IJskoud Wonder’ van muziektheatergezelschap Het Filiaal.
Luister hier naar de aflevering over componist Gabor Tarján

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s