Voorbeelden

Buiten Beeld voor jouw radiodocumentaire!
Het medium radio leent zich perfect voor de langere verhalen. Veel vrijer dan met video kun je spelen met tijd, plaats en ruimte. Je kunt nieuwe werelden creëren met wat geluiden en muziek en makkelijk personages volgen over een bepaalde periode. Bovendien kun je ernaar luisteren als je in de file staat, terwijl je op de tram wacht of tijdens het breien. Ik praat graag met jou over de mogelijkheden van een radiodocumentaire over een willekeurig onderwerp.
Dit is een korte radiodocumentaire uitgezonden in het programma Holland Doc op Radio 1 (NTR):

Buiten Beeld op jouw evenement!
Een filmpje van een paar minuten opnemen en afmonteren duurt al gauw een dag of twee, als het niet meer is. Geluid is veel sneller, efficiënter én goedkoper! Ik kan op jouw evenement in dezelfde tijd een veelvoud aan radio-items maken met bijzondere verhalen en sfeervolle momenten. Om direct door de speakers te vlammen of als origineel aandenken voor de bezoekers.
Wil je weten hoe dat klinkt? Dit is een impressie van de zaterdagochtend van Pauluskleintje, een jaarlijks festival op het Oostendse Paulusplein:

Buiten Beeld voor jouw audioportret!
Doe vrienden, familie of jezelf iets unieks cadeau: een portret om naar te luisteren. Op jouw verzoek duik ik in een familiegeschiedenis, ga ik op zoek naar verhalen over je eindexamenklas of registreer ik jouw levensverhaal voor je (klein)kinderen. Jij bepaalt de insteek van het portret, ik zorg voor de interviews en de montage. Uiteraard in samenspraak met jou.
Een voorbeeld? Dit is het verhaal van hoe ene Henk en ene Andriëtte elkaar voor het eerst ontmoetten en wat er vervolgens gebeurde.

Buiten Beeld voor jouw educatief materiaal!
Stel: je bereidt een voorstelling of expositie voor, en je wil je publiek grondig voorbereiden op de thematiek. Dan kun je ze een boekwerk aan informatie opsturen óf mij inschakelen. Ik zorg voor radio-items die je in je eigen tijd kunt beluisteren – zelfs in de auto op weg naar het theater of het museum! – waarin dezelfde informatie is verwerkt maar die heel wat vermakelijker is om tot je te nemen. Zo blijft die een stuk beter hangen. Ideaal voor kinderen, die hier volop hun verbeelding voor moeten gebruiken. En voor volwassenen natuurlijk net zo goed!
Dit item over componist Gabor Tarján maakte ik voor scholieren om ze voor te bereiden op de voorstelling ‘Een IJskoud Wonder’.

Buiten Beeld voor jouw interview!
Interviewen is een vak. Een vak in de eerste plaats gedreven door oprechte nieuwsgierigheid, maar ook door techniek. Ik geloof niet dat een interviewer ooit kan beweren dat hij ‘er is’; ik zou niet durven. Wel kan ik zeggen dat ik inmiddels de ervaring heb om in elk gesprek de bijzondere verhalen bloot te leggen. Door de geïnterviewden in hun waarde te laten en het publiek én zichzelf te laten verrassen. Wat de aanleiding ook is – een cultureel evenement, de lancering van een bedrijf of een verjaardag – laat de interviews maar aan mij over.
Toegegeven, ik ben hier niet buiten beeld, maar het geeft een indruk: voor het televisieprogramma ‘Twee Zetels’ interviewde ik prominente politici uit de gemeenteraad van Stichtse Vecht.
Kijk hier!

Buiten Beeld voor jouw radioworkshop!
[komt nog]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s